
Aksamitna pasta z pieczonej papryki i czerwonej fasoli to wegańska, bezglutenowa propozycja bogata w błonnik. Główne składniki – czerwona fasola, pieczona papryka i suszone pomidory – tworzą wyrazisty smak, a gotowa w zaledwie 30 minut (w tym 10 minut aktywnego przygotowania). Zawiera tylko 212 kcal na porcję, dostarczając przy tym solidnej dawki białka roślinnego. Dzięki czerwonej fasoli wspiera pracę jelit. Idealna na szybkie śniadanie lub lunch do pracy. Świetnie smakuje na pełnoziarnistym chlebie z dodatkiem świeżych warzyw.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.
50 min
4
275
E
Easyvege.pl
Tofurożek czyli wegański twarożek z tofu – wersja podstawowa
...twarożek z tofu to doskonały sposób by szybko i bez zbędnego wysiłku stworzyć miękki, lekko tłusty serek, który sprawi, że …
10 min
4
178
V
Veganhigh.pl
Wegańska tortilla meksykańska
Tortilla meksykańska są to placki pszenne najczęściej używane do robienia wrapów. Bez drożdży, szybkie do wykonania i niesamowicie dobre.
25 min
4
220
B
Blendman.pl