Pasta z pieczonej papryki, czosnku i czerwonej fasoli, to nasz domowy klasyk śniadaniowy. Propozycja idealna na takie dni jak zapracowana, zabiegana środa, kiedy śniadanie musi powstać w mgnieniu oka, ale powinno też dać energię na długie godziny.
Moja recepta jest wtedy prosta:
- dobry, ciemny chleb na zakwasie,
- hojna porcja pasty ze strączków i warzyw,
- trochę zieleniny oraz pestki!
Tak prosto, że już trudno prościej. Jednocześnie bardzo zdrowo i sycąco. Błyskawicznie!
Jeśli lubisz smak papryki i pieczonego czosnku, koniecznie wypróbuj to połączenie według mojego przepisu. Jestem przekonana, że słoiczek tej pasty będzie częstym gościem na Twoim śniadani…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …
WEGAŃSKIE BAJGLE NAJPROSTSZE I NAJPYSZNIEJSZE!
Idealne pieczywo na śniadanie? Bajgle! Pyszniutkie zarówno z wytrawnymi dodatkami, jak i na słodko. Bardzo prosty przepis, który wbrew pozor...