
Amarantusowa „paciaja” na słodko – wegańskie i bezglutenowe śniadanie, które w 20 minut dostarczy ci energii na cały poranek. Główne składniki to mąka z amarantusa, mleko kokosowe i ulubione bakalie. Bogate w białko (około 25g na porcję) i zdrowe tłuszcze, to danie wspiera pracę mózgu dzięki wysokiej zawartości magnezu z amarantusa. Idealne dla zabieganych – szybkie w przygotowaniu i sycące. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i odrobiną syropu klonowego dla słodkiego akcentu.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska owsianka z jabłkami, syropem klonowym i korzennymi przyprawami
Jeśli znajdziesz rano 15minut na przyrządzenie śniadania, to znaczy, że możesz przygotować dla siebie i swoich bliskich takie spotkanie przy …
25 min
2
454
E
Easyvege.pl
Owsianka z masłem orzechowym
Zawsze gdy mam mało czasu, na przygotowanie sobie zdrowego śniadania, robię płatki owsiane z masłem orzechowym, czyli tak zwaną owsiankę. …
15 min
1
B
Blendman.pl
Komosanka
Dla mnie dobry początek dnia, musi rozpocząć się od kubka kawy i spokojnego zjedzenia śniadania. Jakie powinno być idealne śniadanie? …
20 min
2
468
B
Blendman.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com