
W każde święta przygotowuje pieczone tofu, do niedawna zdecydowanie wygrywało to z POMARAŃCZAMI I IMBIREM. W tym roku jednak postawię na nieco inną odsłonę, tofu naszpikowane goździkami w mega aromatycznej marynacie z białym winem. Idealnie komponuje się z puree ziemniaczanym, sosem pozostałym po marynacie, spróbujcie koniecznie.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
PIECZEŃ SEITANOWA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Na święta warto przygotować wegańską pieczeń, którą można jeść w wielu formach. Podać na śniadanie - pokrojoną w cienkie plasterki …
Seleryba
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Świąteczna sałatka orzechowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.