Przepis na ten szpinak znalazłam najpierw u Anjum Anand i zaznaczyłam go, jako pierwszy w kolejce w szpinakowym sezonie. Potem pomiędzy innymi pomysłami zapomniałam o nim i teraz przypomniała mi o nim Heidi Swanson.
Szybki post o prostej, ale bardzo interesującej potrawie, którą właśnie zrobiłam. To jedna z tych rzeczy, na punkcie których naprawdę się ekscytuję – prosta ale nie nudna. Wszystko w jednej patelni. Natknęłam się na ten przepis, kiedy przeglądałam nową książkę Anjum Anand. Niewiele minut później siedzieliśmy przy stole z gotowym szpinakiem jako daniem głównym.
Spiced Coconut Spinache, Heidi Swanson
Na podstawie tego przepisu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …