
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem to wegańskie, bezglutenowe danie jednogarnkowe, pełne orientalnych aromatów. Kluczowe składniki to świeży szpinak, chrupiące wiórki kokosowe i rozgrzewające przyprawy: kumin i ostra papryka. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut - idealne na szybki obiad. Porcja dostarcza 267 kcal, bogatych w żelazo i błonnik ze szpinaku. Dzięki zawartości kurkumy wspiera odporność. Świetnie sprawdzi się jako sycąca kolacja. Podawaj z chlebem naan lub ryżem basmati dla pełni smaku.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com