Jednym z największych przysmaków na Wyspach Kanaryjskich jest awokado. Podawane na dziesiątki sposobów, do każdego posiłku w ciągu dnia, a często po prostu wyjadane łyżeczką wprost ze skorupki. Dopiero tam dowiedziałam się, jak dobrze smakuje na gorąco.
Chociaż najczęściej awokado dodajemy do sałatek, chłodników lub koktajli, to wcale nie oznacza, że nie można go podgrzać lub zapiec. Miąższ podczas pieczenia nie traci swojego pięknego koloru, a dodatkowo w miejsce pestki można chlupnąć sporą łyżkę pysznego farszu, a im bardziej będzie pikantny i cytrusowy tym lepiej. Uwierzcie mi, że niewiele jest smaczniejszych par dla awokado niż słodkie bataty, skóra z limonki oraz świeża kolendra – zwłaszcza, kiedy są zamknięte w jednym daniu.
P.S. Pewnie nie muszę wam tego mówić, ale t…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …