
Awokado faszerowane batatami to sycące wegańskie danie inspirowane kuchnią Wysp Kanaryjskich. Wyróżnia się połączeniem kremowego awokado, słodkich batatów i aromatycznej czerwonej fasoli. Przygotowanie zajmuje 52 minuty, a porcja dostarcza aż 16,5g białka i 336 kcal. Bogactwo zdrowych tłuszczów z awokado wspiera pracę mózgu. Idealne na pożywny obiad lub kolację w stylu comfort food. Podawaj z odrobiną limonki i świeżymi ziołami dla podkreślenia smaku.
40 min
Przygotowanie
12 min
Gotowanie
52 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/19 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/19
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com