Co tu dużo gadać? Jak robicie grilla to zróbcie też baba ghanoush! Może nie od razu, ale warto upiec całe bakłażany na grillu, bo ten dymny posmak jest nie do podrobienia. Podobno oryginalna baba ghanoush była przygotowywana właśnie nad żywym ogniem, więc ładnie odtwarzamy tutaj tradycyjne smaki tej pasty. Jest to też jeden z przyjemniejszych przepisów na bakłażana jaki znam i na pewno efekt końcowy Was zaskoczy. Do świeżego pieczywa czy pity moja baba ghanoush znika bardzo szybko, więc staram się upiec nieco więcej bakłażanów jak tylko mam okazję. Pracy (oprócz pieczenia) i składników jest mało. Efekt? Na pewno warty podjęcia się zrealizowania tego przepisu, więc do dzieła!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki panierowane
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na boczniaki panierowane. Prosty sposób na smakowity i chrupiący dodatek np. do położenia na …
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
Młode ziemniaki z bobem i masłem orzechowym
Kto ma chrapkę na sałatkę? Dzisiaj długo wyczekiwane przez Was łubudubu. Czyli młode ziemniaczki, masło orzechowe i BUBU!Nie jest to …