To już drugie podejście do zastąpienia bekonu na moim blogu i na pewno nie ostatnie! Po udanej próbie z yubą, tym razem tempeh w bekonowym stylu czyli zdrowy kawał fermentowanej soi o bardzo ciekawym smaku. Używam go najczęściej do przygotowania spaghetti z sosem pomidorowym (skrócony przepis znajdziecie w zapisanych relacjach na moim Instagramie) a Paulina do wszelkich makaronów z warzywami, gdzie kroi go w kostkę i nasyca mocną marynatą. Może i tempeh w bekonowym stylu to nie jest jakieś novum, ale zapewniam Was, że ten przepis wychodzi za każdym razem i nie pożałujecie, gdy poczujecie ten smak w kanapce, w sałatce, burgerze, makaronie i gdzie tylko zapragniecie…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …