Bakłażany po kaszubsku

65 min
1 porcja
1436 kcal
Bakłażany po kaszubsku
Bakłażany po kaszubsku to wyjątkowa wegańska przekąska inspirowana tradycyjnymi smakami. Danie łączy mięsisty bakłażan z aromatycznymi przyprawami: goździkami, cynamonem i zielem angielskim. Przygotowanie zajmuje 65 minut, a porcja dostarcza solidną dawkę 22g białka. Bakłażan bogaty w błonnik wspomaga pracę jelit. To idealne comfort food na wieczorne spotkania lub oryginalny dodatek do kolacji. Podawaj schłodzone z chrupiącym pieczywem – doskonałe połączenie słodko-kwaśnych smaków.
🥨 Przekąski 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
45 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
65 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
🌱 Wegańska

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
🌱 Wegańska

Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Imprezowe przekąski
🌱 Wegańska

Imprezowe przekąski

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

100 min
12
46
J
Jadlonomia.com