Pewne składniki po prostu tworzą idealną parę. Truskawki i mięta, jabłka z cynamonem czy czekolada i maliny, wszystkie pasują do siebie jak ulał. Tak samo jest z rabarbarem i dojrzałymi bananami.
Banany i rabarbar można łączyć na wiele sposobów – w chlebkach, bułkach, ciastach, koktajlach, dżemach, plackach lub naleśnikach. Można najprostszy przepis na bananowy chlebek wzbogacić plastrami rabarbaru, można zmiksować obydwa składniki z mlekiem na pyszny koktajl, ale najlepiej jest dodać rabarbar do ulubionych bananowych placków. Dzięki temu słodkie placki nabiorą kwaśnego posmaku i posypane odrobiną cynamonu będą smakować po prostu idealnie – słodko, cynamonowo, z lekko ostrą, kwaśną nutą.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Kokosowy pudding chia
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Racuchy z truskawkami
Chcesz przygotować ciekawe placuszki? Sięgnij najlepiej po przepis na racuchy z truskawkami! Pulchniutkie, słodziutkie... idealne.
Racuchy z bananami – placuszki z bananami
Pulchniutkie racuchy z bananami to świetna opcja na śniadanie nie tylko dla dzieci. W towarzystwie świeżych owoców i syropu klonowego …