Bonjour! To wcale nie żur, a biały barszcz na owsianym zakwasie. Zdziwić się może wujek Janusz i babcia Halinka, nie ma w nim ni wędzonki, ni kiełbasy, ale to nie odbiera mu klasy.
Jest aksmitny jak jedwab, bo pod blender trafiły ziemniaki. Z Takie jaka, że zamiast podtopionej kiełby, znajdziecie w nim chrupiące boczniaki. A dodatkowo można go zaserwować w chlebowej missce!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wiosenna zupa ze szparagami
Zupa ze szparagami, szpinakiem, porem, selerem naciowym i kapustą. Zielone minestrone, czyli bardzo wiosenna zupa. Pyszna i jakże zdrowa !
Chłodnik z buraka
Chłodnik z buraka, ekspresowy, zaledwie kilka składników. Pyszny i kremowy, idealny na upalne dni! Do tego super zdrowy !
krem z bakłażana, papryki i pomidorów z chipsami z parmezanu
No to mamy upały, przynajmniej tutaj w Nicei. Gorąco, że ledwo łapię oddech, więc postanowiłam zrobić zupę z pieczonych warzyw …
krem z dyni i pomidorów o aromacie delikatnie świątecznym
Zaraz koniec listopada i jakoś nie mogę przestać myśleć o piernikach! I barszczu. W tym roku pierwszy raz spędzimy Święta …