
Bonjour! To wcale nie żur, a biały barszcz na owsianym zakwasie. Zdziwić się może wujek Janusz i babcia Halinka, nie ma w nim ni wędzonki, ni kiełbasy, ale to nie odbiera mu klasy.
Jest aksmitny jak jedwab, bo pod blender trafiły ziemniaki. Z Takie jaka, że zamiast podtopionej kiełby, znajdziecie w nim chrupiące boczniaki. A dodatkowo można go zaserwować w chlebowej missce!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Kojarzycie powiedzenie „Nie jestem pomidorową, aby wszyscy mnie lubili”? Poznałam w życiu kilka osób, które nie przepadają za pomidorową, ale …
Kaszotto, które leczo
Witajcie, tu Wasza Doktor, Doktor Quinn. Co prawda nie jestem królową zdrowego odżywiania, ale wiem co jem i dzięki temu …
Kokosowa botwinka
Była majowa kanapka w Barze u Antosi, czas na zupę miesiąca. Główne skrzypce gra tu oczywiście botwina. Wpisując w Google …
Wege rosół z domowym makaronem
Cześć i czołem, kluski z rosołem!Tydzień temu zamieściłam rosołowy poradnik: Co zrobić aby nasz bulion był yummy, mimo iż bez …