Barszcz ukraiński, czyli tradycyjna kuchnia NARODU UKRAIŃSKIEGO w wersji wegańskiej.
50 min
6 porcji
439 kcal

Barszcz ukraiński w wersji wegańskiej – tradycyjna zupa inspirowana kuchnią naszych wschodnich sąsiadów, bogata w smaki i wartości odżywcze. Kluczowe składniki to buraki, fasola czerwona i aromatyczny koperek, które nadają daniu wyjątkowy charakter. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a porcja dostarcza 14g białka i zaledwie 439 kcal. Dzięki burakom wspiera układ krwionośny i dostarcza cennych antyoksydantów. Idealny wybór na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Podawaj z chrupiącym chlebem żytnim i świeżym koperkiem dla pełni smaku.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/17 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/17
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl