Batoniki energetyczne bananowo-orzechowe z płatkami owsianymi

Co sprawdzi się na pierwszy głód z rana w biegu? A co na szybką przekąskę między posiłkami? Przed treningiem? Po treningu? Oczywiście opcji jest mnóstwo, bo może to być jabłko z masłem orzechowym, owsianka, kule mocy, ale ostatnio najbardziej polubiłam batony energetyczne, do których można dodać ulubione orzechy, owoce i na koniec polać czekoladą!
Moje ulubione orzechy to migdały i nerkowce, więc oczywiście nie mogło ich zabraknąć. Dodatkowo pestki słonecznika, coby było bardziej chrupiąco i oczywiście płatki owsiane, bo dostarczają mnóstwo energii i najlepiej mi się po nich biega. A żeby całość skleić banan i masło orzechowe.
Orzechy z płatkami uprażyłam w piekarniku: zapiekłam na blaszce przez ok. 20 minut w 170C. Dzięki temu jest smaczniej i bardziej chrupiąco, przynajmniej na początku.
Masa była dość klejące jak przekładałam ją do blaszki wyłożonej folią, ale dało radę ją ułożyć w prostokąt i docisnąć. Na koniec całość przykryłam folią i wstawiłam do zamrażalnika na ok. godzinę. Po tym czasie mogłam pokroić na batony.
A jakie są wasze ulubione przepisy na batony energetyczne?
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
kule mocy z figami i migdałami
Kule mocy, przepis. Pyszne, zdrowe, pożywne, fit kule mocy. Z orzechami, słonecznikiem, suszonymi owocami i czekoladą.
domowe batony proteinowe
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Wspaniałych chwil w najlepszym towarzystwie przy pysznym jedzeniu! I wytrwania w postanowieniach noworocznych, jeśli takie …
Granola pomarańczowo – kokosowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Granola jabłkowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.