Macie gofrownicę? Sandwicher? Toster? Opiekacz? To macie możliwość przygotowania tofu w jeden z ciekawszych sposobów jakie w życiu poznałem. Uwielbiam tofu z patelni, mogę je jeść saute, w kanapce z dużą ilością świeżych warzyw i jakimś sosem (zazwyczaj moim majonezem z aquafaby). Przygotowanie go w gofrownicy to jednak całkowicie inny wymiar. Dzięki wyprofilowaniu zwiększamy powierzchnię gdzie tofu jest ładnie przysmażone a różnica między miejscami węższymi i grubszymi tworzy wspaniały wachlarz tekstur. Według mnie najważniejsze jest jednak to, że bez odciskania możemy odparować bardzo, bardzo dużo wody i tym samym zagęścić mocno tofu, które staje się niebywale mięsiste. Ten sposób nie ma sobie równych. W tym przypadku przygotujemy bekon z tofu z gofrownicy, ale cała idea pozwala nam …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …