Bezglutenowa środa: czekoladowy budyń z chili

45 min
4 porcje
200 kcal
Bezglutenowa środa: czekoladowy budyń z chili
Bezglutenowy budyń czekoladowy z chili – wegański deser na bazie mleka roślinnego i kaszy jaglanej, wzbogacony o gorzką czekoladę i rozgrzewające przyprawy. Przygotujesz go w 45 minut, a każda z 4 porcji to tylko 200 kcal. Dzięki daktylom jako naturalnemu słodzikowi to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych budyni. Idealny na zimowe wieczory jako comfort food lub słodka przekąska. Podawaj z odrobiną świeżych owoców lub kruszonymi płatkami migdałów dla dodatkowej chrupkości.
🍰 Desery 👶 Dla dzieci 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
30 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pierogi z bananami i czekoladą
🌱 Wegańska

Pierogi z bananami i czekoladą

Pierogi nie muszą być nudne i przewidywalne. Fajnie zrobić coś, czego nie ma na sklepowych półkach, dlatego pierogi z bananami …

30 min
25
16
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com