Wczoraj pytałam na Facebooku czy przydałby się wam cykl bezglutenowych przepisów. W kilka minut okazało się, że chętnych na takie receptury jest o wiele więcej niż przypuszczałam. Dlatego nie może być inaczej – przez najbliższy miesiąc każda środa będzie na blogu bezglutenowa!
Oprócz cyklu Bezglutenowe Środy utworzyłam też nową kategorię zbierającą bezglutenowe przepisy w jednym miejscu – okazało się wtedy, że niemal wszystkie wytrawne receptury na blogu są bezglutenowe. Tak naprawdę przecież wegetariańskie i wegańskie bezglutenowe gotowanie nie jest trudne ani wymagające, wystarczy tylko rozejrzeć się po całym mnóstwie sezonowych warzyw, poszperać na półce z kaszami i spojrzeć w stronę nasion oraz pestek. Do tego garść dobrych przypraw i gotowe – mogą powstać tak dobre pomysły, …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Białe szparagi z zielonym groszkiem i chrzanem wasabi
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie kopytka z gęstym, pomidorowym sosem.
Podsmażone na złoto kopytka, których chrupiąca skórka ukrywa mięciutkie wnętrze. Do tego gęsty, subtelnie słodkawy sos pomidorowy. Oto zimowe, wegańskie …
Puree z selera i pietruszki
Dodatki do obiadu są moim zdaniem nie mniej ważne, od samego dania głównego. Wnoszą one często inną teksturę, wyjątkowy smak… …
Surówka z marchewki
Przygotowujesz obiad? Nie może na talerzu zabraknąć surówki! Dzisiejszą propozycją jest surówka z marchewki, która na pewno przypadnie Ci do …