
Bezglutenowe brownie z ciecierzycy – wegański deser o wysokiej zawartości białka, idealny dla miłośników słodkości bez wyrzutów sumienia. Główne składniki to ciecierzyca, masło orzechowe i gorzka czekolada, które nadają mu bogaty smak i wartości odżywcze. Przygotowanie zajmuje 30 minut (pieczenie 60 minut), a jedna porcja dostarcza aż 20 g białka. Dzięki błonnikowi z ciecierzycy wspiera trawienie. Perfekcyjne na romantyczną kolację w Walentynki lub jako słodka przekąska. Podawaj z lodami kokosowymi i świeżymi malinami.
30 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Buraczane muffiny z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
63 min
12
278
J
Jadlonomia.com
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com