Czasem w sieci pojawiają się przepisy tak genialne, że z prędkością światła podbijają kolejno wszystkie kulinarne adresy. Jednym z nich jest przepis na bezglutenowe blondie z ciecierzycy, który w zeszłym roku zawojował amerykańską blogosferę, wędrując od jednego bloga do drugiego. Aż w końcu trafił do mnie i zrobiłam go po swojemu.
To najprostszy przepis na bezglutenowe ciastka jaki istnieje. Do jego przygotowania nie potrzeba wielu wyszukanych dodatków – wystarczy puszka ciecierzycy, masło orzechowe oraz moja ulubiona mąka z amarantusa. I chociaż trudno w to uwierzyć, po zmiksowaniu tych wszystkich składników otrzymacie przepyszne, słodkie, fistaszkowe ciastka. Dzięki ciecierzycy masa na ciastka klei się ze sobą, masło orzechowe jest źródłem tłuszczu, a mąka z amarantusa dodaje …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.