
Puszysty chlebek bananowy – wegańskie i bezglutenowe ciasto, idealne na zdrowe śniadanie lub deser. Przygotowany z mąki jaglanej, bananów i oleju kokosowego, zachwyca delikatną konsystencją i kokosowym aromatem. Piecze się 60 minut, ale przygotowanie zajmuje tylko 10 minut – to szybki przepis na pożywne wypieki. Bogaty w błonnik z mąki jaglanej, wspiera pracę jelit. Świetnie smakuje sam lub z dodatkiem domowego dżemu i filiżanką herbaty. Perfekcyjny wybór na leniwe weekendy lub jako słodka przekąska.
10 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
129
J
Jadlonomia.com