Pamiętam z dzieciństwa pewien letni deser, który często mama serwowała nam z lodówki w wakacyjne, gorące dni – sernik na zimno z owocową galaretką, na kruchym spodzie lub na biszkopcikach. Było to pyszne! Z inspiracji tamtym przepisem powstał mój czekoladowy jagielnik z wiśniami – deser wegański, bezglutenowy, możecie też z łatwością przygotować go bez cukru. Zaręczam, że przepis jest prostszy niż się wydaje! Idealny na lato… 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta z rabarbarem Zuzanny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Morele i borówki pod kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.