
Bezglutenowy jagielnik czekoladowy z wiśniami – wegański deser na bazie kaszy jaglanej, mleka kokosowego i gorzkiej czekolady. Przygotujesz go w 60 minut (w tym 30 minut aktywnej pracy). Porcja dostarcza 457 kcal, będąc bogatym źródłem energii. Dzięki kaszy jaglanej wspiera układ pokarmowy, a wiśnie dodają antyoksydantów. Idealny na letnie przyjęcia lub orzeźwiającą przekąskę. Podawaj schłodzony, ozdobiony świeżymi wiśniami i listkami mięty dla efektownego podania.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta z rabarbarem Zuzanny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
8
562
J
Jadlonomia.com
Morele i borówki pod kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
371
J
Jadlonomia.com
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com