Bezglutenowy makowiec w czekoladzie

60 min
8 porcji
1321 kcal
Bezglutenowy makowiec w czekoladzie
Wegański makowiec w czekoladzie to bezglutenowy deser bez pieczenia, przygotowany na bazie kaszy jaglanej i mleka roślinnego. Kluczowe składniki to masa makowa i gorzka czekolada, które nadają mu bogaty smak. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a jedna porcja dostarcza aż 31,74 g białka. Dzięki zawartości maku, deser jest źródłem wapnia i magnezu. Idealny na świąteczny stół lub specjalne okazje. Podawaj schłodzony, udekorowany plasterkami pomarańczy i polewą czekoladową dla eleganckiego wykończenia.
🍰 Desery 🎅 Świąteczne 🌾 Bezglutenowe 🔥 Bez gotowania
60 min
Przygotowanie
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
🌱 Wegańska

Ratunkowe czekoladowe ciasto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com