
Wegański makowiec w czekoladzie to bezglutenowy deser bez pieczenia, przygotowany na bazie kaszy jaglanej i mleka roślinnego. Kluczowe składniki to masa makowa i gorzka czekolada, które nadają mu bogaty smak. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a jedna porcja dostarcza aż 31,74 g białka. Dzięki zawartości maku, deser jest źródłem wapnia i magnezu. Idealny na świąteczny stół lub specjalne okazje. Podawaj schłodzony, udekorowany plasterkami pomarańczy i polewą czekoladową dla eleganckiego wykończenia.
60 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com