Bezglutenowy mazurek

65 min
1 porcja
Bezglutenowy mazurek
Bezglutenowy mazurek wegański – kruchy deser bez cukru, idealny na Wielkanoc. Przygotowany z mąki ziemniaczanej, ryżowej i purée z batata, z nutą kawy i ekstraktu migdałowego. Gotowy w 65 minut, to zdrowsza alternatywa tradycyjnego ciasta. Bogaty w błonnik z batatów, wspiera pracę jelit. Świetnie sprawdzi się jako słodki akcent świątecznego stołu. Podawaj z dodatkiem domowego masła orzechowego lub świeżych owoców dla podkreślenia smaku.
🍰 Desery 🐰 Wielkanocne 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
45 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
65 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
🌱 Wegańska

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
🌱 Wegańska

Wielkanocna babka pomarańczowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
🌱 Wegańska

Brownie z kremem orzechowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wypasiony mazurek dla początkujących
🌱 Wegańska

Wypasiony mazurek dla początkujących

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
1
4276
J
Jadlonomia.com