
Bezglutenowy mazurek wegański – kruchy deser bez cukru, idealny na Wielkanoc. Przygotowany z mąki ziemniaczanej, ryżowej i purée z batata, z nutą kawy i ekstraktu migdałowego. Gotowy w 65 minut, to zdrowsza alternatywa tradycyjnego ciasta. Bogaty w błonnik z batatów, wspiera pracę jelit. Świetnie sprawdzi się jako słodki akcent świątecznego stołu. Podawaj z dodatkiem domowego masła orzechowego lub świeżych owoców dla podkreślenia smaku.
45 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
65 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wypasiony mazurek dla początkujących
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
4276
J
Jadlonomia.com