Gdy w zeszłym roku podzieliłam się z wami dwoma przepisami na wegańskie mazurki skrzynka o mało nie pękła w szwach. Jeszcze tego samego dnia dostałam kilkaset wiadomości z prośbami o kruchy, bezglutenowy spód pod groźbą zrujnowanej Wielkanocy i nadąsanej familii. Dlatego w tym roku przygotowałam bezglutenowego mazurka, który wynagrodzi wam wszystkie minione lata i powali pod stół całą rodzinę.
Jeśli chcecie znać prawdę, to nad tym przepisem pracowałam wyjątkowo długo. Zmieniałam mąki, dodawałam orzechy, kombinowałam z siemieniem lnianym oraz ilością oleju, jednak zawsze coś było nie tak i już po pierwszym kęsie gotowego mazurka myślałam jak na bezglutenową wersję to nawet dobry… A przecież powinien być tak dobry, żeby mógł na równi stawać w szranki z tradycyjnymi, wielkanocnymi m…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI MAZUREK WIŚNIOWY
Wielkanoc bez mazurka nie może się obyć! Długo hitem był MAZUREK POMARAŃCZOWY , dzisiaj do grona ulubieńców dołącza mazurek wiśniowy. …
WEGAŃSKA BABKA MARMURKOWA
Klasyczna, szalenie prosta w przygotowaniu babka o delikatnym aromacie migdałów to świetne ciasto na każdą okazję, nie tylko z okazji …
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...
WEGAŃSKA BABKA CZEKOLADOWA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Święta Wielkanocne nie mogą obyć się bez babki, nawet w tym roku! Pyszna, wilgotna mocno czekoladowa z delikatnym posmakiem masła …