Coraz większymi krokami zbliża się Wielkanoc, powszechnie znana jako święto jajka i białej kiełbasy. Pewnie myślicie, że to ciężki czas dla wegetarian i wegan? Wręcz przeciwnie!
Mój wielkanocny stół co roku ugina się od bezmięsnych frykasów – na półmiskach piętrzą się pasztety z fasoli oraz z soczewicy, w salaterce dumnie puszy się sałatka jarzynowa, obowiązkowo pojawiają się różne pasty do chleba i mój ulubiony smalec z fasoli. I uwierzcie mi, że nikt w domu nie tęskni za kiełbasianym żurem. Przepisy na wspomniane dania oraz wiele innych świątecznych potraw znajdziecie na blogu, ale żebyście mieli w czym wybierać, od dzisiaj aż do Wielkanocy niemal codziennie będzie pojawiać się jeden nowy przepis. A na początek nie może to być nic innego, jak wegańska bezjajeczna pasta z dodatk…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska pasta o smaku jajek i wędzonej makreli
Nadchodzi wiosna, a wraz z wiosną Wielkanoc. To idealne okoliczności, by na stole zagościła wegańska pasta o smaku jajek i …
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.