Kto pamięta z dzieciństwa Kapitana od paluszków rybnych? Mam wrażenie, że dla mojego pokolenia jest on równie kultowy co Pan Kleks! Oglądane w reklamach tace pełne kawałków ryby w złocistej panierce rozpalały wyobraźnię dzieci. 😉
Dziś przepis na obiad inspirowany tamtymi wspomnieniami, ale dedykowany tym którzy:
- Nie jedzą ryb.
- Mają czasem ochotę na odrobinę rybnego smaku w formie kotleta.
- Potrzebują zwykłego, codziennego, szybkiego obiadu.
Kotleciki/paluszki będą chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku – myślę, że mają szansę zasmakować także dzieciom!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …