Przepis na szparagi z zielonym groszkiem oraz z dodatkiem wasabi znalazłam w nowym numerze Sól i Pieprz. Z powodu pory roku i braku świeżego groszku trochę zmieniłam przepis i zamiast kupować groszek z Egiptu, użyłam tego mrożonego z moich zapasów.
Tak zaserwowane szparagi doskonale sprawdzają się z risotto, penne oraz w wersji solo. Należy jedynie pamiętać o stopniowym dodawaniu wasabi do marynaty i próbowaniu za każdym razem, czy nie przesadziliśmy. W przeciwnym razie, będziemy mieli ucztę tylko dla prawdziwych Japończyków lub Japonek.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bezglutenowa środa: tajska brukselka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie kopytka z gęstym, pomidorowym sosem.
Podsmażone na złoto kopytka, których chrupiąca skórka ukrywa mięciutkie wnętrze. Do tego gęsty, subtelnie słodkawy sos pomidorowy. Oto zimowe, wegańskie …
Puree z selera i pietruszki
Dodatki do obiadu są moim zdaniem nie mniej ważne, od samego dania głównego. Wnoszą one często inną teksturę, wyjątkowy smak… …
Surówka z marchewki
Przygotowujesz obiad? Nie może na talerzu zabraknąć surówki! Dzisiejszą propozycją jest surówka z marchewki, która na pewno przypadnie Ci do …