
Birmańska sałatka z kapusty i imbiru – egzotyczne, wegańskie danie bezglutenowe, pełne świeżych smaków. Kluczowe składniki to chrupiąca kapusta pekińska, aromatyczny imbir i pożywne rośliny strączkowe (ciecierzyca, soczewica). Przygotujesz ją w 40 minut, a porcja dostarcza aż 16g białka. Dzięki imbirowi wspiera odporność i trawienie. Idealna na lekki obiad lub kolację. Podawaj z dodatkiem prażonego sezamu i świeżej kolendry dla wyrazistego finału.
30 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
419
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka ziemniaczana ze śmietaną słonecznikową
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kaszy gryczanej i botwinki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
3
589
J
Jadlonomia.com