
Bitki sojowe w beszamelu – sycące, wegańskie danie wysokobiałkowe, idealne dla miłośników roślinnych comfort food. Miękkie kotlety sojowe w aromatycznym sosie z mleka roślinnego i gałki muszkatołowej dostarczają 257 kcal na porcję. Gotowe w 55 minut, to źródło pełnowartościowego białka, wspierającego mięśnie. Perfekcyjne na rodzinny obiad w chłodne dni. Podawaj z puree ziemniaczanym i świeżym koperkiem dla podkreślenia smaku. Danie bezglutenowe, które zaskoczy nawet sceptyków kuchni roślinnej.
40 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com