
Dzieeń dobry! Podobno kto rano wstaje, temu Pan bób daje. Jeśli jesteście rano w gorącej wodzie kąpani i nie możecie się doczekać śniadania to polecam szybką kąpiel z bobem. Aby przebiegała w przyjemnej, słodkiej atmosferze, do gotującej się wody proponuję oprócz soli dodać trochę cukru. Nie pokażę Wam jak rozebrać bób ze skórki, bo to intymna sprawa. Gdy jest już obrany na talerzu, co na to? Na to Pangrattato. Z wierzchu na raty rozkładamy kawałki burraty. Zaciągam u Was kredyt zaufania, bo to mój ulubiony patent na bób, macie jak w banku eksplozję smaku w 20 minut!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Coleslaw z czerwonej kapusty i buraków
Coleslaw to imprezowy hicior o czym przekonałam się już wielokrotnie. Dzisiaj założyłam różowe okulary i postanowiłam nadać mu trochę więcej …
Tabbouleh z botwiną, mango i halloumi
Nie gram z Wami w żadne gierki, ale mam info z pierwszej ręki, przyniosłam wczoraj z warzywniaka newinę, zaczął się …
Sałatka z burakami, figami i mozzarellą
Pamiętacie buraki z zeszłego tygodnia? Wspominałam, że idealnie smakują na kanapce, jako buraczane carpaccio i stanowią idealny dodatek do sałatki. …
Spring rollsy ze szparagami w orzechowym sosie
Goooood Morning Vietnam! Mam tu na stole niezły Sajgon i sporo papierkowej roboty, bo przygotowałam sajgonki z papierem ryżowym. Spring …