Boczniak Królewski w Sosie Teriyaki – król sezonu grillowego
80 min
4 porcje
191 kcal

Boczniak Królewski w Sosie Teriyaki – wegański hit sezonu grillowego, który zachwyci mięsożerców! Danie łączy mięsistą teksturę boczniaków z orientalnymi akcentami sezamu i sosu teriyaki. Przygotowanie zajmuje 80 minut, ale efekt wart zachodu – porcja to tylko 191 kcal przy wysokiej zawartości białka. Boczniaki są bogate w błonnik i wspierają odporność. Idealne na letni obiad w plenerze. Podawaj z grillowanymi warzywami i ryżem, by podkreślić azjatycki charakter dania.
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com