Pogoda nie rozpieszcza w tym roku miłośników majówkowego grillowania, zimne temperatury odstraszają piknikujących, a przelotne deszcze skutecznie ugaszają żar pod rusztem. Ale zawsze zostaje jeszcze biesiada w czterech ścianach.
Chociaż grillowane na patelni produkty pozbawione są dymnego aromatu prawdziwego rożna, to i tak mają niepowtarzalny smak – są lekko przypieczone, słodkie i kruche jednocześnie. Grillowane papryki smakują trochę jak te pieczone w piekarniku, a trochę jak opalane nad ogniskiem w lecie; podobnie jest z bakłażanami, cukiniami i całą resztą warzyw. Jednak chyba najlepiej ze wszystkich wegetariańskich frykasów smakują grillowane boczniaki. Natarte porządną, gęstą marynatą lub sosem wspaniale wchłaniają jej aromat, a potem spiekają się na grillu na chrupiące z …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …