Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na boczniaki panierowane. Prosty sposób na smakowity i chrupiący dodatek np. do położenia na tortilli. W towarzystwie pomidora, ogórka, hummusu, sosu Sriracha i zieleniny smakuje najlepiej. Nie masz pomysłu na kolację? Spróbuj skręcić tortillę z boczniakami w panierce!
Zanim wejdziemy do kuchni, musimy zadecydować po jaki olej sięgniemy do smażenia boczniaków, aby były one najlepsze dla naszego zdrowia, jak i dla planety.
Ja wybieram olej rzepakowy rafinowany. Ma on znaczną przewagę nad m.in. bardzo popularnym olejem kokosowym, ponieważ ma:
- Niską zawartość tłuszczów nasyconych (tylko 7%).
- Wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu oleinowego (JNKT) oraz kwasów omega-6 i omega-3.
- Korzystną …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Baba Ghanoush i proszę nie płacz już
Jak robicie grilla to zróbcie też baba ghanoush! Może nie od razu, ale warto upiec całe bakłażany na grillu, bo …
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
Młode ziemniaki z bobem i masłem orzechowym
Kto ma chrapkę na sałatkę? Dzisiaj długo wyczekiwane przez Was łubudubu. Czyli młode ziemniaczki, masło orzechowe i BUBU!Nie jest to …