Zeszłoroczny przepis na bakłażany po kaszubsku to jedna z moich ulubionych świątecznych receptur. Zresztą nie tylko moja, bo był to jeden z najczęściej odwiedzanych przez Was przepisów w minionym roku oraz ulubiony przepis całej ekipy pracującej przy Zielonej Rewolucji, gdzie pokazałam krok po kroku jak zrobić to danie. Nie chodzi tylko o ilość komplementów – bakłażany cieszyły się tak dużym wzięciem, że trzeba było schować je w kredensie i pilnować ich przez cały dzień. Mimo wysiłku wartowniczek zostały znalezione i częściowo pożarte, a chociaż śledztwo było długie i intensywne, sprawcy nigdy nie ujęto. Dlatego w tym roku postanowiłam przygotować kolejny przepis z kaszubskim akcentem.
Tradycyjny kaszubski przepis składa się ze śledzi zanurzonych w słodko – kwaśnej, cynamonowej z…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)
Boczniaki a'la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym mocno pomidorowym sosie. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej.
Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)
Kapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole. Ponadto można ją wykorzystać jako...
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Uszka z grzybami (wegańskie)
Uszka, czyli malutkie pierogi faszerowane grzybami są przygotowywane przeze mnie od lat. To mój tradycyjny i sprawdzony przepis, zapraszam :)