Jesienią jak w boolywoodzkim filmie, czasem słońce, czasem deszcz. Niezależnie o pogody, przyjemnie się rozgrzać. Jesieniary z dyniami są już nudne, w tym sezonie stawiamy na aromatyczne przyprawy. Na obiad TIkka Masala, tylko po co komu kurczaki, jak mamy jędrne boczniaki.
Możecie sięgnąć po gotową mieszankę Kamis Garam Masala, albo przygotować ją samodzielnie. w mojej szufladzie znalazłam kmin rzymski, paprykę słodką, kruszone płatki chilli, cynamon, goździki, imbir, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, kardamon, pieprz i gałkę muszkatołową.
Przyprawy uprażyłam i stworzyłam własną mieszankę.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chili sin carne z cieciorką, fasolką i bakłażanem
Chili sin carne, czyli bezmięsna wersja popularnego dania meksykańskiego chili con carne. Z dodatkiem ciecierzycy i fasoli.
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …