
Jesienią jak w boolywoodzkim filmie, czasem słońce, czasem deszcz. Niezależnie o pogody, przyjemnie się rozgrzać. Jesieniary z dyniami są już nudne, w tym sezonie stawiamy na aromatyczne przyprawy. Na obiad TIkka Masala, tylko po co komu kurczaki, jak mamy jędrne boczniaki.
Możecie sięgnąć po gotową mieszankę Kamis Garam Masala, albo przygotować ją samodzielnie. w mojej szufladzie znalazłam kmin rzymski, paprykę słodką, kruszone płatki chilli, cynamon, goździki, imbir, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, kardamon, pieprz i gałkę muszkatołową.
Przyprawy uprażyłam i stworzyłam własną mieszankę.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spaghetti z pesto z pieczonej papryki, z karmelizowaną kukurydzą i fetą
Jeśli całe życie jesz tylko makarony z sosem pomidorowym to na pewno jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo są pyszne. Ale skąd …
piwne podpłomyki z karmelizowanym porem, pieczarkami i orzechową brukselką
Zaraz po dzisiejszym śniadaniu, udałam się do lodówki po doskonale schłodzone piwo. Nie martwcie się jednak, nie wyznaję zasady „Piwko …
Krokiety ruskie
O rety, przedstawiam krokiety! Jeśli lubicie ruskie pierogi, ich smak powali Was na nogi. Gdy zgrabnie się je zawija czas …
Steki z kalafiora z sosem orzechowym, marynowanym imbirem, kokosem i melisą
Nie trudno zauważyć, że lubię fristajlować, nie tylko zgrabnie łącząc słowa (dziś bohaterem będzie kalafiora głowa), ale także mieszając składniki, …