Masz nieustającą ochotę na coś chrupiącego, niezdrowego i dobrze przyprawionego? Boczniaki w panierce na pewno Cię usatysfakcjonują!
Nie o samej trawie, kamieniach i wodzie człowiek żyje. Czasami ciągnie nas wszystkich do syfiastego jedzenia… no prawie wszystkich. Trzeba wtedy sobie ulżyć, odchamić się i spałaszować coś tłuściutkiego, smażonego i niezbyt zdrowego. O ile będzie to „od święta”, to na pewno nam nie zaszkodzi. Po ostatnich sporych zakupach boczniakowych zrobiłem boczniaki smażone z pietruszką, a dzisiaj przyszedł czas wrzucić je na głęboką wodę… a raczej olej i zrobić boczniaki w panierce!
Tak przygotowane boczniaki w panierce można pałaszować na wiele sposobów. Ja proponuję zrobić do nich prosty ketchup, wegański majonez, sos jogurtowy z miętą…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …