Jak co roku w grudniu przygotowałam dla Was nowe wegańskie przepisy na świąteczny stół. Będą kulebiaki, będą paszteciki, będą ciasta, będzie bardzo wykwintna zupa grzybowa, a na początek niech będzie nowa receptura na boczniaki – bo podobno to właśnie boczniaki mają na Waszych stołach największe powodzenie i skutecznie rozwiązują problem co zamiast śledzia.
Przepisów na boczniaki jest na stronie kilka – są korzenne, herbaciane i po kaszubsku. Te pierwsze są podobno najbardziej śledziowe i tradycyjne. Te drugie są trochę delikatniejsze, dobrze smakują zarówno z pieczywem, jak i z ziemniakami i jabłkiem. A te trzecie są wyjątkowo charaterne i intensywnie słodko – kwaśne, szczególnie lubiane przez osoby z Północy Polski. Za to te dzisiejsze dzięki pieczonym burakom są trochę jak Dan…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …