
Boczniaki z burakami i żurawiną – wegańskie, bezglutenowe danie świąteczne, łączące ziemiste smaki z owocową nutą. Kluczowe składniki to aromatyczne boczniaki, słodkie buraki i kwaskowata żurawina. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a porcja dostarcza solidne 24,5g białka. Danie wspiera odporność dzięki antyoksydantom z buraków i żurawiny. Idealne na wigilijny stół lub świąteczny obiad. Podawaj na ciepło z dodatkiem świeżego pieczywa lub jako elegancką przystawkę na zimno.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wieniec cynamonowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
3374
J
Jadlonomia.com
Tofurniczki orzechowo – czekoladowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
225 min
12
258
J
Jadlonomia.com
Tofurnik dyniowy z kisielem żurawinowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
120 min
1
3866
J
Jadlonomia.com
Seler po grecku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
471
J
Jadlonomia.com