
Mam dla Was nowinę, przyszedł czas na botiwnę! Żeby nie było nudy, pokażę jak zrobić gnudi (czyt. nudi).
Po włosku to golaski, czyli rozbierane z ciasta powoli ravioli. To co istotne to mieć dobrą ricottę, którą łączy się często ze szpinakiem, ale ja dziś zrobię to z botwiną. I zupełnie bez żartów, tak zwanej beczki – pokażę różowe kuleczki. Ślizgają się gładko po klarowanym maśle z rozmarynem, parmezanem i orzeszkami w wersji mini, czyli pini.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spaghetti z pesto z pieczonej papryki, z karmelizowaną kukurydzą i fetą
Jeśli całe życie jesz tylko makarony z sosem pomidorowym to na pewno jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo są pyszne. Ale skąd …
piwne podpłomyki z karmelizowanym porem, pieczarkami i orzechową brukselką
Zaraz po dzisiejszym śniadaniu, udałam się do lodówki po doskonale schłodzone piwo. Nie martwcie się jednak, nie wyznaję zasady „Piwko …
Krokiety ruskie
O rety, przedstawiam krokiety! Jeśli lubicie ruskie pierogi, ich smak powali Was na nogi. Gdy zgrabnie się je zawija czas …
Steki z kalafiora z sosem orzechowym, marynowanym imbirem, kokosem i melisą
Nie trudno zauważyć, że lubię fristajlować, nie tylko zgrabnie łącząc słowa (dziś bohaterem będzie kalafiora głowa), ale także mieszając składniki, …