Mam dla Was nowinę, przyszedł czas na botiwnę! Żeby nie było nudy, pokażę jak zrobić gnudi (czyt. nudi).
Po włosku to golaski, czyli rozbierane z ciasta powoli ravioli. To co istotne to mieć dobrą ricottę, którą łączy się często ze szpinakiem, ale ja dziś zrobię to z botwiną. I zupełnie bez żartów, tak zwanej beczki – pokażę różowe kuleczki. Ślizgają się gładko po klarowanym maśle z rozmarynem, parmezanem i orzeszkami w wersji mini, czyli pini.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.