Zaczytuję się ostatnio w holenderskich książkach kucharskich i czasopismach. Najpierw sięgałam po nie ze względu na dizajnerskie okładki, ale dość szybko okazało się, że w środku są jeszcze lepsze.
Współczesne niderlandzkie przepisy są inspirowane kuchniami przeróżnych narodów zamieszkujących Holandię, więc pełno jest w nich zarówno kaszy bulgur i strączkowców, jak i świeżych warzyw oraz tofu. A że Holendrzy ciężko pracują i mają mało czasu, to receptury są proste i nie wymagają więcej niż 30 minut. Ja też ostatnio jestem ciut zapracowana, więc dzisiaj kolejny szybki przepis z mojego ulubionego magazynu ZTRDG.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi i pomarańczą
Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi to kolejna propozycja na zdrową przekąskę, śniadanie w biegu i coś słodkiego w jednym! Są …
owsiane scones z jabłkiem, kokosem i cynamonowym lukrem
Pyszne owsiane scones, idealne na śniadanie w biegu, przekąskę czy nawet deser! Zdrowe, bogate w błonnik. Opcja wegańska i bezglutenowa.
Cukiniowo-kukurydziane placuszki z salsą awokado i jajkiem w koszulce
Latem przyjemnie poleżeć plackiem na słonecznej patelni by zadbać o złocisty kolor naszej opalenizny. Następnie można usmażyć złociste,...
Tortilla de batatas
Weekend miałam spędzić w Barcelonie, w świecie równoległym właśnie wróciłabym do domu i radowałabym się rarytasami przywiezionymi z podróży (na …