
Chrupiące bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią – wegetariańska przekąska pełna aromatów. Kluczowe składniki to świeża cukinia, szafran i chrupiąca bagietka. Przygotowanie zajmuje tylko 25 minut aktywnej pracy, a całe danie dostarcza zaledwie 217 kcal na porcję. Szafran w majonezie wspiera odporność i dodaje wyjątkowego smaku. Idealne na lekkie śniadanie lub imprezową przekąskę. Podawaj z dodatkiem świeżych ziół i odrobiną płatków chili dla delikatnego pikantu.
25 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Granola z pomarańczą i czekoladą
Granola z pomarańczą i czekoladą wzbogacona o chilli to rewia smaków, która powinna zagościć na Twoim talerzu. Nie bój się …
65 min
2
409
B
Blendman.pl
Frytki z bakłażana z jogurtowym dipem z pieczonego czosnku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
2
311
J
Jadlonomia.com
Domowa granola
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
6206
J
Jadlonomia.com
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl