O tym przepisie wspominałam już kilka razy na Facebooku, przez co sporo osób się o niego dopytywało i dopominało. Mimo, że jest bardzo prosty, opracowanie go zajęło mi chwilę, ale dzięki temu znalazłam w końcu proporcje idealne. Panowie i panie, przed wami przepyszny budyń jaglany!
Zalet tego budyniu jest wiele – przede wszystkim jest bardzo prosty, zawiera przezdrową kaszę jaglaną i można go dowolnie modyfikować według naszych zachcianek. Podstawowa wersja przepisu wystarczy na zrobienie średnio gęstego budyniu, który kiedy jest gorący, lekko się leje, a po zastygnięciu zmienia się w dość sztywny pudding. Jeśli chcemy uzyskać jeszcze sztywniejszy budyń, wystarczy dodać łyżkę kaszy jaglanej więcej, a jeśli ma być rzadszy i podobny do śniadaniowej kaszy manny, wystarczy odjąć pół …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …