Budyń marchewkowy z cynamonem

42 min
3 porcje
146 kcal
Budyń marchewkowy z cynamonem
Pyszny budyń marchewkowy z cynamonem – wegański i bezglutenowy deser, który zachwyca delikatnością. Głównymi składnikami są świeża marchewka, mleko roślinne i aromatyczna laska cynamonu. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a porcja to zaledwie 146 kcal. Bogaty w beta-karoten z marchwi, wspiera odporność i poprawia koloryt skóry. Idealny na zdrową przekąskę lub lekki podwieczorek. Podawaj z odrobiną syropu z agawy i świeżą skórką pomarańczową dla dodatkowego aromatu.
30 min
Przygotowanie
12 min
Gotowanie
42 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 3 porcji 10x
/6 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/6
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com