
Pyszny budyń marchewkowy z cynamonem – wegański i bezglutenowy deser, który zachwyca delikatnością. Głównymi składnikami są świeża marchewka, mleko roślinne i aromatyczna laska cynamonu. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a porcja to zaledwie 146 kcal. Bogaty w beta-karoten z marchwi, wspiera odporność i poprawia koloryt skóry. Idealny na zdrową przekąskę lub lekki podwieczorek. Podawaj z odrobiną syropu z agawy i świeżą skórką pomarańczową dla dodatkowego aromatu.
30 min
Przygotowanie
12 min
Gotowanie
42 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 3 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com