Marchewki znikają w mojej kuchni w mgnieniu oka. Przerabiam je na kanapkowe pasty, miksuję na pikantne zupy, marynuję, smażę i opiekam. Ale i tak ostatnio większość ląduje w słodkim, cynamonowym budyniu marchewkowym.
To jeden z tych deserów, który aż za szybko wchodzi do codziennego repertuaru. Wystarczy mieć pod ręką trochę mleka, jedną marchewkę i kilka minut, żeby po chwili móc siedzieć z miską ciepłego budyniu. Można przelać go do małych filiżanek i posypać większą ilością cynamonu na wierzchu albo ubrać się w piżamę i zjeść go prosto z garnka. Tylko następnego dnia koniecznie trzeba iść po kolejne marchewki.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …