Ostatnio robiąc cynamonki dyniowe, naszła mnie ochota na zrobienie domowych bułek. Nie miałem jednak ochoty na nic klasycznego, sztampowego. Inspirując się bułeczkami cynamonowymi, ukręciłem bułki dyniowe. Oj cóż do był za PYSZNY POMYSŁ!
Dzisiejsze bułki nie tylko wyglądają wyjątkowo za sprawą swojego cudownie pomarańczowo-żółtego koloru, ale również (i co chyba zresztą najważniejsze) smakują rewelacyjnie. Dodatek puree z dyni sprawia, że bułki dłużej pozostają świeże, tak więc spokojnie możesz trzymać je kilka dni w chlebaku.
Do przygotowania dzisiejszych bułek niezbędne będzie puree z dyni. Polecam zrobić je z dyni hokkaido, która nada naszemu wypiekowi bardzo mocnego koloru. Świetnie sprawdzi się również dynia piżmowa. Zobacz koniecznie jak zrobić puree …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Francuskie tosty z dynią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowe pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.