
Nie wiem czy też macie takie wspomnienia, ale u mnie w podstawówce, mniej więcej w środku lekcji zawsze przychodził jakiś dzieciak ze świetlicy krzycząc „Pani prosi na obiad”.
To teraz ja Was zapraszam i powracam z serią „Tocha prosi na obiad”, będę Wam serwować obiady ze stołówki, w nowej roślinnej wersji.
Riki tiki, na początek buraczane klopsiki z tofu, orzechami włoskimi i karmelizowaną cebulą. Taplają się w parmezanowym sosie z porem na maślanym puree ziemniaczanym. Z pieczonych buraków powstała też sałatka z ogórkiem kiszonym i jabłkiem. Klopsiki zjedz, ziemniaczki też, jestem przekona, że wszystko zniknie z talerzy, a jeszcze poprosicie o dokładkę!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
Shepherd's Pie, czyli wege zapiekanka pasterska.
Gdy trzeba połączyć gusta wegan, wegetarian i wielbicieli tradycyjnej kuchni, to ta zapiekanka pasterska jest sprawdzonym pewniakiem!
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.