O słodkich, czekoladowych, buraczanych ciastach pisałam już wielokrotnie na blogu oraz w swojej książce. Jednak jak mówi staropolskie przysłowie co dwa wegańskie ciasta z buraka, to nie jedno.
Tym razem przygotowałam dla was przepis, na malutkie, czekoladowe babeczki z burakiem w roli głównej. Do ich przygotowania wystarczy kwadrans, potem pozostaje już tylko oczekiwanie i szybkie oblanie ich polewą. Dzięki dodatkowi buraka babeczki są wilgotne, zwarte i mają rozbrajający, słodki, winny aromat. A jeśli obawiacie się o to, że domownicy wyczują buraka i odmówią jedzenia to po prostu nie zdradzajcie im ani słowem, co jest wewnątrz babeczek – gwarantuję wam, że nawet najwięksi przeciwnicy warzyw go nie wyczują.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bezglutenowe brownie z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …