Pancakes to malutkie, amerykańskie naleśniki. Bardzo puszyste, tradycyjnie z dużą ilością proszku do pieczenia, cukru i jajek – specjalnie dla was przygotowałam je w nowej, wytrawnej wersji z burakiem.
Dla mnie to placki idealne. Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku; wilgotne dzięki dodatkowi buraków oraz sycące dzięki mące razowej. Mają wspaniale różowy kolor i są delikatnie przyprawione tak, że można je jeść prosto z patelni bez żadnych dodatków. Oczywiście można też podać do nich ulubioną sałatkę, pietruszkowe pesto lub hummus. Ja najbardziej lubię je gorące z dodatkiem kiełków rzodkiewki albo z garścią rukoli, ale niemal równie smaczne są następnego dnia, podgrzane chwilę w piekarniku. A tak całkiem między nami, to z przyjemnością zjadam też zimnego pancake’a ze śniadanie …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …