To za co cenię sobie kuchnię wegańska, to przymus bycia kreatywnym podczas gotowania. Dzięki temu dania są różnorodne, a na talerzu nie ma monotonii. Dzisiaj na tapet wleciał burger z buraka i kaszy jaglanej, który został przeze mnie wzbogacony o kilka ciekawych dodatków. Oczywiście w środku nadal jest to roślinny kotlecik, więc jeśli szukasz zamiennika mięsa, to w tym przepisie go nie znajdziesz. Znajdziesz natomiast wspaniały smak, który zapamiętasz na długo!
Burger z buraka
No dobrze, ale wracając do wnętrza… Co znajduje się w tym kotleciku poza tytułowymi składnikami? Przede wszystkim jestem wielkim fanem połączenia buraka z orzechami, tak więc nie mogło tutaj zabraknąć uprażonych orzechów laskowych oraz słonecznika, które cudownie się z nim komponują…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …