Kilka dni temu pokazywałem Wam przepis na burger z ciecierzycy. Przyszedł czas na burgery z czerwonej fasoli! Pyszne i proste w przygotowaniu (jak to roślinne burgery). Oczywiście struktury prawdziwego, krwistego burgera te roślinne nigdy nie będą miały, dlatego fani mielonego mięsa pewnie będą rozczarowani, natomiast dla pozostałych myślę, że będzie to bardzo przyjemne doznanie.
Należy tutaj zaznaczyć, że są to burgery z czerwonej fasoli w wersji pikantnej. Jeśli nie lubisz ostrych smaków, to nie dodawaj papryczki chilli i uważaj na sos BBQ, który dodajesz czy aby na pewno nie jest ostry.
Co z dodatkami?
Jako dodatki do burgerów polecam, standardowo, świeżego pomidora, a ponad to suszonego, świeżą zieloną cebulkę i jakieś delikatne…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …