BURGERY Z CZERWONEJ FASOLI PODAWANE Z SOSEM BBQ I DOMOWYMI FRYTKAMI MARMITE
Zapraszam Was dzisiaj do przygotowania przepysznego burgera będącego klasyką wśród bezmięsnych bułek z kotletem. Podstawą burgera jest kotlet z fasoli i ryżu, który ma idealną konsystencję i aromat, a to za sprawą wędzonej papryki. Dopełnieniem są naturalnie świeże warzywa, u mnie jest to sałata, pomidor i czerwona cebula, burger świetnie smakuje również z rukolą i oliwkami. Wybierzcie swoje ulubione, sezonowe warzywa! Nie pomińcie jednak sosu BBQ, który odgrywa kluczową rolę, to właśnie on dodaje odrobiny pikanterii i świeżego smaku. Burgery proponuję podać z domowymi frytkami z ziemniaka, które pozbawiłam soli na rzecz zaskakującego w smaku Marmite, który jest wspaniałym źródłem witamin z grupy B
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …