
Nie zadzieraj nosa, nie udawaj Greka, spróbuj cacy jajek, czeka Cię smaków dyskoteka!
Tym beznadziejnym rymem nawiązującym do piosenki Czerwonych Gitar zachęcam Was do zrobienia jajek po grecku. Danie wymyśliłam szykując urodzinowy brunch. Zainspirowałam się jajkami po turecku, czyli jajami w koszulce serwowanymi na czosnkowym jogurcie, z pikantnym palonym masłem. Myk polega na tym, że cacy jaja gotuję na półtwardo i serwuję w tzatzikowej kałuży.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkanocna babka ziemniaczana
Czasem dosięgają nas codzienne, ziemskie sprawy. Zerknęłam dziś na koszyk z ziemniakami i pomyślałam „Masz Ci babo placek, co zrobić …
Pieczone szparagi z kozim serem i pangrattato
Co zrobić z suchą bułą? Najlepiej zetrzeć na suchary. A co zrobić żeby suchary były smaczniejsze? W rytm piosenki Mietka …
Tortilla de patatas z pieczarkami, mascarpone i szczypiorkiem
Jesień to sezon na seriale, dlatego postanowiłam rozpocząć na blogu hiszpańską serię z przepisami na tapas. Można je podjadać na …
Croquetas
Czas na kolejny przepis w ramach hiszpańskiej serii.O rety, oto krokiety, które powstają na bazie beszamelu. Do środka możecie włożyć …