Caponata

105 min
4 porcje
509 kcal
Caponata
Sycylijska caponata – tradycyjna wegańska potrawa jednogarnkowa o wyjątkowym słodko-kwaśnym smaku. Klasyczna wersja składa się z bakłażana, pomidorów i oliwek zielonych, doprawionych octem balsamicznym. Przygotowanie zajmuje ok. 1,5 godziny, a porcja dostarcza 509 kcal. Bogata w antyoksydanty z bakłażana, wspiera układ sercowo-naczyniowy. Idealna na letni obiad lub kolację. Podawaj z pieczywem lub makaronem, posypaną orzechami pinii dla chrupkości.
🍽️ Obiady 🌾 Bezglutenowe 🍲 Jednogarnkowe 🧊 Można zamrozić
60 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
105 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
🌱 Wegańska

Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Białe szparagi z zielonym groszkiem i chrzanem wasabi
🌱 Wegańska

Białe szparagi z zielonym groszkiem i chrzanem wasabi

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

42 min
2
216
J
Jadlonomia.com
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
🌱 Wegańska

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
🌱 Wegańska

Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
419
J
Jadlonomia.com