
Sycylijska caponata – tradycyjna wegańska potrawa jednogarnkowa o wyjątkowym słodko-kwaśnym smaku. Klasyczna wersja składa się z bakłażana, pomidorów i oliwek zielonych, doprawionych octem balsamicznym. Przygotowanie zajmuje ok. 1,5 godziny, a porcja dostarcza 509 kcal. Bogata w antyoksydanty z bakłażana, wspiera układ sercowo-naczyniowy. Idealna na letni obiad lub kolację. Podawaj z pieczywem lub makaronem, posypaną orzechami pinii dla chrupkości.
60 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
105 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Białe szparagi z zielonym groszkiem i chrzanem wasabi
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
42 min
2
216
J
Jadlonomia.com
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
419
J
Jadlonomia.com