
Ale chała! W zeszłym roku wypuściłam na Instagramie przepis na chałkę w rozmiarze XXL i zagościła ona w wielu Waszych domach. W tym roku mam coś jeszcze lepszego.
Proszę wyobrazić sobie rumiana chałkę z maślaną kruszonką, wypełniona w środku wilgotną, waniliową niespodzianką. Crème pâtissière, czyli budyniowym kremem. Chcecie ją upiec, najlepiej jeszcze dziś!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurek Tiramisu
To już tradycja, że na burczymiwbrzuchu przed świętami pojawia się on – słodki elegancik. Taki z niego piękniś, że swoje …
Mini mazurki z czekoladą, karmelem i gruboziarnistą solą
Znudzeni klasycznymi mazurkami? Przygotowałam przepis, który zaskoczy was nie tylko mini formą, ale też zszokuje domowników przy wielkanocnym stole...
Sernik bananowy z czekoladą
Przed Państwem sernik bananowy z czekoladą po którym każdy w Wielkanoc będzie miał na twarzy banana!Wysoki, kremowy i wilgotny o …
Dżemoretti 2.0
Ale jaja! Przed Wami dżemoretti 2.0, tym razem w pisankowej wersji. Oprócz z dżemorem, możecie je zrobić z lime curd, …