Puddingi chia to najprostsze desery na świecie – nasionka wystarczy połączyć z mlekiem, przelać do słoików i odstawić na kilka godzin. Ale jeśli trochę pokombinujecie i ugotujecie wcześniej mleko z gałązką rozmarynu i pieprzem, to otrzymacie najlepszy pudding w całym sezonie truskawkowym.
Podstawowy przepis na pudding chia znajdziecie tutaj, ale jeśli macie wolną chwilę, możecie mi zaufać i trochę pokombinować. Wieczór przed podaniem deseru wystarczy zagotować mleko z gałązką rozmarynu, kilkoma ziarnami pieprzu oraz syropem klonowym, a następnie odstawić je na godzinę do wystudzenia. Po tym czasie już tylko należy mleko odcedzić, wymieszać z ziarnami i włożyć do lodówki – rano wyjmiecie prawdziwy rarytas, czyli rozmarynowy pudding chia, który najlepiej smakuje z mnóstwem świeżych…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Bezglutenowa środa: czekoladowy budyń z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.