Hej! Jeżeli jesteś tutaj to musisz wiedzieć, że poniżej znajduje się wersja bardzo podstawowa tego przepisu.
W każdej kulturze występują eintopfy, czyli dania jednogarnkowe. Gdy przychodzi późne lato czy jesień korzystamy z sezonowości warzyw i przygotowujemy węgierskie leczo a wcześniej całkiem polską parzybrodę. Dania jednogarnkowe to jest cudowny comfort food – bigosy czy gęste zupy to coś, co na pewno kojarzy nam się z domem rodzinnym a do tego jest napakowane smakiem. Czasem można po prostu puścić wodze fantazji i na bazie duszonych warzyw stworzyć coś z niczego – to również dobry sposób na czyszczenie lodówki.
Takim comfort foodem jest dla mnie chili sin carne. Pikantno-ostry smak tej potrawy przywodzi mi na myśl początki moich poszukiwań smaków innych, niż te, które …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …